Het docentenprogramma 2024 ziet er als volgt uit:

Workshops Eindhoven

Keuze uit twee workshops (één per ronde)

Ronde 1

In vier zinnen naar de kern
Breng actueel wetenschapsnieuws in de klas met deze tips van de redactie
Door: Esther Thole, hoofdredacteur C2W | Mens & Molecule

Escape the classroom
In deze workshop ervaar je hoe het is om een escaperoom uit te voeren in het vakgebied scheikunde en ga je daarnaast aan de slag met het uitwerken van een escaperoompuzzel. Op het einde worden alle ideeën gepresenteerd en de opbrengsten met elkaar gedeeld.
Door: Jenny Hoefnagels en Ankie Princen
————————-

Ronde 2

Vergroten van de effectiviteit van praktisch werk
Leerlingen in het vmbo doen graag practica. Veel leerlingen vinden dit het leukste onderdeel van hun lessen in de exacte vakken. De vraag is alleen wel of ze er voldoende van leren. Voor leerlingen is een practicum iets wat je doet, en niet altijd iets waarbij je nadenkt. Het ontgaat ze vaak wat de bedoeling is dat ze van het practicum leren.
Door: Mandy Stoop

Masterclass Sustainable Development Goals
Sustainable Development Goals zijn doelen van de VN om de wereld in 2030 duurzamer te maken. Het thema van het Bèta Tournament heeft dit jaar raakvlakken met verschillende SDG’s. Deze workshop wordt gegeven door studenten van hbo-opleidingen. De deelnemers worden meegenomen in attractieve werkvormen om het thema van het Bèta Tournament kenbaar te maken bij leerlingen.
Door: Masterclass HBO studenten

——————————————————————————————————

Workshops Arnhem

In Arnhem volg je beide workshops.

GLOBE en Citizen Science
Algemene uitleg over GLOBE en Citizen Science, gevolgd door een praktische activiteit over microplastics, gericht op vmbo.
Door: Willie Kerkhof

Masterclass Sustainable Development Goals
Sustainable Development Goals zijn doelen van de VN om de wereld in 2030 duurzamer te maken. Het thema van het Bèta Tournament heeft dit jaar raakvlakken met verschillende SDG’s. Deze workshop wordt gegeven door studenten van hbo-opleidingen. De deelnemers worden meegenomen in attractieve werkvormen om het thema van het Bèta Tournament. kenbaar te maken bij leerlingen.
Door: HBO-studenten

Aanmelding

Wil je als vakdocent graag langskomen maar heb je geen team om in te schrijven? Meld je dan eenvoudig aan voor het docentenprogramma via 
beta-tournament@summacollege.nl en geef aan met hoeveel personen je komt. Meld je je aan voor Eindhoven, dan ontvang je naderhand een mail waarin je je workshopkeuze kunt doorgeven.