Meedoen aan het Bèta Tournament is superleuk en vooral heel erg leerzaam. Ieders skills doen ertoe! Ben jij benieuwd wat vmbo-leerlingen of bètadocenten/-studenten van het Bèta Tournament vinden? Check de reacties op deze pagina maar eens.

Waarom je als vmbo-leerling het Bèta Tournament echt niet mag missen

“Je krijgt een unieke kijk in de werkvelden van de bètavakken. Je gaat aan de slag met praktische opdrachten, waarbij je wordt uitgedaagd om je skills te laten zien.”
Bas van Rijen, docent Summa Laboratorium en organisator Bèta Tournament

“Extra uitdaging en de dingen die we normaal niet mogen in de klas geven een kick! Ook het ‘win-element’ doet iets met mij. Ik doe niet alleen mee om het meedoen, maar echt om te winnen. Hierdoor voel ik mij speciaal.”
Declan van Dijk, vmbo-leerling Jan van Brabant College en deelnemer editie 2020 

“Meedoen aan het toernooi was een leuke uitdaging. Op onze school hadden we nog nooit een buitenschoolse activiteit rondom de bètavakken (natuurkunde, scheikunde en biologie) gehad. Je bent een dag van school weg, maar wel bezig met school.”
Rabia Güntekin, winnares Bèta Tournament 2020

Waarom je er als bètadocent of -student zeker bij moet zijn

“Je ziet leerlingen bezig in een praktijksetting en je kunt sparren met docenten van andere scholen. Daarmee is het niet alleen een leerzame dag voor de leerlingen, maar ook voor de docenten.”
Bas van Rijen, docent Summa Laboratorium en organisator Bèta Tournament

“De effecten van de lessen worden tijdens het tournament uitvergroot. Zo zie je welke studenten op school veel practica doen en wie handiger is met de theorie. Nu begrijp ik nog beter waarom we op de lerarenopleiding veel practica krijgen: niet alleen om de lesstof zelf te kunnen uitvoeren, maar ook om ’m goed te kunnen overbrengen aan leerlingen.”
Kimberley Sweep, student Fontys Lerarenopleiding Tilburg