Lees hier alles over de editie van 2022 van het Bèta Tournament. Wat was de opdracht? En wie waren de winnaars? Bekijk ook de foto’s en de mediaberichten.

Opdracht

Op 2 februari 2022 vond de tweede editie van het Bèta Tournament plaats. Maar liefst vijftien teams van negen verschillende middelbare scholen gingen de strijd met elkaar aan.

Dit jaar onderzochten de teams welke aardappel het meest geschikt is om friet van te maken. Dat deden zij aan de hand van biologische, scheikundige en natuurkundige experimenten in een echt lab. Bovendien werd de opdracht samengesteld in samenwerking met Agristo en de Fontys Lerarenopleiding Scheikunde. Een echte uitdaging dus! Bekijk hier de opdracht van het Bèta Tournament 2022.

Winnaars

Dit jaar ontving niet alleen de winnaar een prijs, maar ook de nummer twee, drie en vier namen dit jaar een prijs in ontvangst. Met andere woorden: maar liefst vier teams wonnen een mooie geldprijs.

Een onafhankelijke jury riep Anke van Beers, Iris van Woudenberg en Lieke Derks van het Pius-X College uit Bladel uit tot de winnaars. Zij pakten de hoofdprijs van 200 euro per persoon.

Daarnaast eindigde het Udens College, vertegenwoordigd door Sarah van den Berg en Naomi Bergmans, op de tweede plaats. Zij namen 150 euro per persoon mee naar huis.

Vervolgens werd de nummer drie beloond met 100 euro per teamlid. Senna Wams, Susan Liebregts en Julia Basten van het Sondervick College veroverden deze mooie derde plaats.

Tot slot sleepten Jasmijn Zonnevijlle, Wies Elmans, Marre Donkers van Eckart College de vierde prijs binnen. Zij ontvingen 50 euro per persoon.

In de media & foto’s

Terwijl de deelnemers zich concentreerden op de experimenten, namen ze ook even de tijd om de media te woord te staan. Over het Bèta Tournament van 2022 verschenen verschillende berichten in de media, zoals:

Het nieuwsbericht ‘Metameerleerlingen tijdens bèta-tournament aan de slag met aardappelen’ op de website van Kliknieuws.

Maar ook een video inclusief het nieuwsbericht ‘Bèta-toernooi moet scholieren lokken naar baan in techniek’ van Studio 040

Ten slotte een Engelstalig artikel ‘Beta tournament to attract students to jobs in technology’ op Eindhovens News