Lees hier alles over de editie van 2020 van het Bèta Tournament. Wat was de opdracht? En wie waren de winnaars? Bekijk ook de foto’s en de mediaberichten.

Opdracht

In 2020 vond het eerste Bèta Tournament plaats. Ondanks een eerste editie, gingen maar liefst teams van negen verschillende vmbo-scholen de strijd met elkaar aan. De opdracht van deze editie luidde: onderzoek de ideale kweekplaats voor mosselen. Dat deden zij aan de hand van biologische, scheikundige en natuurkundige experimenten in een echt lab. Bekijk hier de opdracht van het Bèta Tournament 2020.

Winnaars

Rabia Güntekin, Fien Willighagen en Dana Rooijakkers gingen er in 2020 met de winst vandoor. Dit team van het Eindhovense Eckart College nam twee mooie prijzen mee naar huis, zoals een wisseltrofee en tegoedbonnen voor Technopolis (wetenschapsmuseum in Mechelen).

Ondanks dat er één team met een prijs naar huis ging, waren er eigenlijk alleen maar winnaars. Want het eerste Bèta Tournament zorgde voor supergemotiveerde leerlingen en trotse docenten. Bovendien was ’t het begin van een mooie samenwerking, want scholen met vmbo-onderwijs, een mbo-school en een lerarenopleiding sloegen de handen ineen. Hier lees je een aantal reacties op de eerste editie.

In de media & foto’s

Over het Bèta Tournament van 2020 verschenen verschillende berichten in de media, zoals bijvoorbeeld in het Eindhovens Dagblad en het Brabants Dagblad. Hier vind je het nieuwsartikel ‘Leerlingen uit Zuidoost-Brabant zoeken ideale kweekplaats voor de mossel’.

Daarnaast staat op de website van Studio040 het nieuwsbericht ‘Eckart wint eerste bèta-toernooi voor vmbo’ers’.